Відкритий лист (до місцевих осередків СХПУ)

Logo spilkiСпілка християнських письменників України, ставлячи за мету ствердження вічних християнських цінностей в українському суспільстві та маючи визначену позицію по відношенню до його подальшого розвитку, а також усвідомлюючи нагальну потребу громадськості щобільше розуміти історичний час і ті епохальні події, які стосуються не тільки нашої країни, але й усього світу, чути пророчий голос в сучасному середовищі (особливо стосовно важливих злободенних питань), спрямовує свою діяльність в 2015 році до більш активного впливу в громадянському суспільстві.

Маючи палке бажання служити нашому народові на добро і благословення, згідно волі Божої та свого призначення, всі заплановані заходи Спілки (у т.ч. у місцевих осередках) потрібно орієнтувати на зростання впливу християнського світогляду, ставати все більш потужним детонатором розповсюдження духовності, моралі, доброзвичайності, культури, здорового патріотизму, всебічного просвітництва (стосовно різних сфер життєдіяльності людини, не обмежуючись лише релігійною сферою).

Ми маємо ламати стереотипи стосовно обмеженості віруючої людини та поступово виходити за рамки «ЗАТ» літературних студій, осередків, зборів, займаючи більш відповідальну позицію в нашому нужденному, буревіями ламаному суспільстві, яке так довго годувалося спотвореними уявленнями правди і фальші, добра і зла, що спричинило руйнацію і зубожіння (перш за все духовне) як на особистому, так і на загальнонаціональному рівні.

Стосовно проведення фестивалів, конкурсів і т.п. заходів.

1. Заходи під егідою СХПУ на сьогоднішній день повинні мати чітке бачення згідно озвучених цілей. Наша мета – не позначка в планах і задоволення амбіційності літератора, а цілеспрямований ріст останнього і ефективне служіння суспільству:

- усвідомлення свого християнського привілею та відповідальності долучитися до формування національної ідеї на Біблійних основах (інакше її сформує хтось інший);
- вихід за рамки особистої діяльності і долучення до командної співпраці. Об'єднуватись з однодумцями для спільних кроків;
- навчання бути зрозумілими не лише в релігійних колах;
- скеровування своєї творчості згідно важливості, необхідності і першочерговості тих задач і викликів часу, для яких ми й отримали від Господа відповідні дари.

2. Заходи під егідою СХПУ не мають бути сірими, нецікавими, не повинні носити характер безликості та невиразності. Потрібно чітке визначення назви, пріоритетності цілей, покрокових дій, цікаво сплановану програма.

3. Заходи під егідою СХПУ повинні плануватися таким чином, щоб зламати існуючу тенденцію «одностороннього пошуку» (тобто, щоб не тільки у християнського поета, прозаїка була природна потреба знайти свого слухача, але щоб і слухач загорівся бажанням знайти свого улюбленого християнського автора).

Оргкомітетам фестивалів, конкурсів і т.п. заходів.
Рекомендовано

1. Провести обов'язкову інформаційну роботу, надавши заходу, наприклад, суспільно-культурного забарвлення або духовно-патріотичного.

2. Спонукати членів осередку та кандидатів брати активну участь у підготовці та займати більш відповідальну громадську позицію (наприклад долучатися до місцевих органів влади, комітетів, фондів, т.д. з питань культури, суспільної моралі, молоді, ... делегуючи від ВГО СХПУ своїх кандидатів у дорадчі ради і т. п.).

3. Привернути увагу періодичних видань, видавництв, бібліотек, громадських організацій, фондів з соціально-відповідальною позицією, ЗМІ, навчальних закладів (адресні листи, особисті зустрічі, т. ін.) і запросити у відповідності до партнерства, інформаційно-спонсорської підтримки, спільних проектів, висвітлення події, або ж запропонувати своє літературне надбання.

4. Вдосконалювати заходи із залученням професійних музичних колективів, відомих виконавців.

5. Налагодити зв'язок із місцевими органами влади з пропозицією співпраці, як представники ВГО СХПУ, ознайомивши їх з діяльністю Спілки (відео, інтернет, т. ін.).

6. Запросити для привітання фестивалю представника місцевого органу влади (напр. відділ культури).
Запропонувати розмістити рекламу і запрошення (наприклад: «Благодійний фестиваль поезії за участі …, включаючи відомі імена учасників та гостей»)

7. Рекламувати фестиваль як захід всеукраїнського рівня, заснований авторитетною громадською організацією (додавши відеоряд загальної діяльності СХПУ).

8. Направити максимум зусиль на формування слухацької аудиторії.

9. Розподілити доручення місцевим членам осередків згідно поставлених задач. Бажано залучати помічників і не із членів СХПУ (всіх, хто прагне привнести свою добру частку у Божу справу).

Голова Спілки християнських
письменників України                                                                                                  Костянтин Шаповалов

Заступник Голови Спілки християнських
письменників України                                                                                                  Світлана Шаповалова

aliance

light

artist shapovalov

christ-song

shpu facebook

biblioteka

krug-stol2013

krug-stol2014

Головна сторінка | Людина року | Контакти

© Використання будь-яких матеріалів сайту дозволено тільки за умови активного гіперпосилання на джерело. Офіційний сайт Спілки християнських письменників України. 2010-2017 рр.