СХПУ провела літературний вечір поезії

ve4irpoezii-6 березня 2011 р. Спілка християнських письменників України(СХПУ) провела літературний вечір поезії. Поети та шанувальники поетичного слова зібралися в церкві «Пробудження». Творча атмосфера та натхненне декламування віршів залишило приємні враження в усіх присутніх. Літературний вечір мав на меті привернути увагу як християн,так і тих,хто ще на шляху до Христа, і проповідувати Євангеліє через поезію.

Розпочав вечір відомий християнський письменник Яків Бузинний. Його вірші сьогодні звучать на рівні з класиками поетичного слова. Не залишили байдужими вони і тутешню публіку. Свої вірші читали Тетяна Євдокимова,Людмила Падалка,Маїна Яковлева,Тамара Листовнича,Юрій Монда,Ольга Максименко,Олена Несміян та інші. Поезія була досить різноманітною як за змістом,так і за стилем написання. Звучали вірші про любов до Господа,про служіння,про подвиг Христа,про благу вість,призиви до покаяння. Були вірші присвячені матері, рідній Україні, а також багато інших. Поет Олексій Полосін представив дитячу поезію. Але всіх поетів об'єднувало спільне бажання прославити Господа. 

{becssg}Ve4irpoezii{/becssg}  

Поети не лише декламували вірші, а й розповідали про себе,ділилися свідченнями Божої слави в їхньому житті. Це дало змогу присутнім ближче познайомитися з членами СХПУ. Одна з учасниць,поетеса і режисер,Олена Несміян зазначила,що проведення таких вечорів має одразу декілька позитивних сторін: «Найперше, — це те,що люди мають можливість чути Слово Боже у такій цікавій формі, адже вірш — це якесь«зашифроване послання» у вигляді «словесних кристалів». Іноді люди яскравіше сприймають Слово саме через вірш. Вірші потрібні людям. Крім того,такі вечори допоможуть виявити людей,які пишуть вірші. Вони є в церквах,але можливо соромляться читати вірші або вважають що поезія нікому не потрібна. Вступаючи до СХПУ,вони стають потрібними і важливими. Тобто Спілка допомагає виявити тих людей у яких є дар,але що робити з ним вони не знають. Третє, — я думаю,що такі зустрічі об'єднують людей. Ми у Спілці усі з різних церков,але ми зустрілися і приїхали ще в одну«компанію» Це єднання є дуже важливим. Це те,про що просив Христос». 

 Пастор церкви«Пробудження» Ярослав Мачинський виразив свою вдячність Голові Спілки Костянтину Шаповалову та її членам за їхнє служіння. Відповідаючи на запитання,чи потрібні такі літературні вечори євангелізаційного напрямку,він сказав: «Безперечно дуже потрібні. Це перший такий вечір. Радує те,що це наш автор,це наші брати і сестри. Я почав служити в 1991 році, це був час пробудження,і Слава Господу,що ми мали нагоду читати літературу зарубіжних авторів,користуватися перекладами. Але зараз, — це наш автор,і вже є наші християнські видавництва. Тому Слава Господу,що Спілка створена і працює!»

Голова СХПУ Костянтин Шаповалов нагадав,що Спілка існує уже 4 роки і на даний момент включає в себе 15 обласних осередків. Він коротко розповів про її діяльність і згадав про проведену напередодні конференцію з нагоди присудження нагороди«Людина року в українському християнстві - 2010». Згадуючи минулі роки,Костянтин Андрійович сказав: «Коли чотири роки назад ми розпочинали,ми самі не знали до кінця: Спілка християнських письменників — це серйозно чи ні. Ми зібралися і вирішили,що потрібно з чогось почати. Ми вирішили провести Фестиваль християнської поезії. Коли зібрався оргкомітет,серед інших авторів свої твори надала православна монашка.(Вона,до речі, зайняла третє місце у конкурсі). І тоді я зрозумів Спілка — це серйозно».

Окрасою вечора стало виконання авторських музичних творів. Три години промайнули непомітно,але надовго залишили приємну згадку в душі кожного. Вечір завершився спільною молитвою і подякою Господу.

 {lofimg src="/images/stories/showcase/ve4irpoezii.jpg" mce_src="/images/stories/showcase/ve4irpoezii.jpg"}  

 

aliance

light

artist shapovalov

christ-song

shpu facebook

 

biblioteka

krug-stol2013

krug-stol2014

Головна сторінка | Людина року | Контакти

© Використання будь-яких матеріалів сайту дозволено тільки за умови активного гіперпосилання на джерело. Офіційний сайт Спілки християнських письменників України. 2010-2017 рр.